Serveis Jo Soc

Reforç Escolar

Per a parlar del reforç escolar que oferim en Jo Sóc, és oportú citar algunes idees que formen part per tradició del col·lectiu escolar:

PARE

“El reforç és un luxe que alguns pares poden donar als seus fills, no és realment una necessitat”

JO SÓC

En realitat no és un luxe, perquè a nivell econòmic és un servei assequible, amb un cost d’inversió baix, però més important que aquest aspecte, és entendre que:

– Donada la quantitat de continguts acadèmics que han d’assimilar els nostres alumnes,
– La diversitat de mestres i professors amb els quals es troben a l’escola i els instituts
– La creixent desmotivació escolar, generada entre altres coses per la dinàmica social de canvis vertiginosos, el creixement de les xarxes socials i el creixement d’hàbits llunyans en estudiar
– La necessitat de moltíssims pares d’haver de treballar cada dia més per a poder cobrir metes i expectatives econòmiques, que bombardegen el poc temps que tenen per a compartir amb els seus fills i la dificultat de decidir entre ajudar acadèmicament o compartir en activitats de temps lliure
– La falta de tècniques i/o eines didàctiques per a ajudar als seus fills de manera efectiva (sense crear discòrdies).
– Tots aquests elements, entre altres, transformen al reforç en una veritable necessitat, així ho hem pogut corroborar amb els resultats vistos en els moltíssims alumnes que hem ajudat en aquests anys.

PARE

“Per a ajudar-lo a fer els deures o aclarir dubtes té als seus amics estudiosos que ja l’ajuden.”

JO SÓC

L’aclariment de dubtes o l’execució de deures, quan es realitza amb el suport d’un equip professional, amb tots els recursos materials necessaris, amb tota l’experiència i la formació necessària per a orientar a un alumne, sempre serà molt més completa que la que pugui oferir un altre estudiant. A més, la maduresa i serietat necessària per part de l’orientador és molt important, així com també el compromís que sempre estarà un professional en les hores contractades.

PARE

“A més d’ajudar amb els deures, aclarir dubtes o preparar per als exàmens, ofereix alguna cosa més el reforç?”-

JO SÓC

Sí, el reforç escolar en JO SÓC té com a valor afegit la formació dels nostres professionals en educació emocional. Per tant, els alumnes que reben el reforç són constantment estimulats perquè puguin assimilar la idea que els estudis són una qüestió personal i en ells es juga el seu futur.

Són escoltats de manera individualitzada. Analitzem les seves necessitats particulars, els seus interessos. Escoltem els pares per a tenir clar quines són les necessitats educatives de l’alumne, per a en cada sessió ajudar-lo a millorar aquestes necessitats. Finalment, és important considerar que el reforç també ofereix a l’alumne una forma pràctica i dinàmica d’aprendre a estudiar i de preparar-se (quan el temps ho permet) de manera anticipada els continguts, per a intervenir en classe i d’aquesta manera tenir una millor imatge davant dels professors i augmentar la confiança en si mateix, guanyant més seguretat.

REFORÇ ESCOLAR:

-Individualitzat: un docent per alumne(*) i centrat en les necessitats específiques de l’alumne
-Supervisat i orientat per psicopedagogs
-Ajuda per fer els deures
-Resolució de dubtes
-Preparació d’exàmens
-Suport emocional i motivació 

(*)Donat que treballem en equip, si per raons mèdiques o personals cal algun substitut, comptem amb una plantilla de docents.